• 26/02/2013

  Saopštenje za medije                                                                     

  Basel, 22. februar 2013.

  Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) odobrila je lijek Kadcyla® (trastuzumab emtansin) kompanije Roche za tretman HER2-pozitivnog karcinoma dojke

 • 22/10/2012

  20. Oktobar - Svjetski dan borbe protiv osteoporoze

  Zaustavite odmah: neka vaš prvi prelom bude i posljednji

  19.10.2012. povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv osteoporoze farmaceutska kompanija Roche d.o.o. - Roche Ltd. u saradnji sa članovima Udruženja za osteoporozu FBiH, Udruženja fizijatara FBiH i Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu organizovala je pres konferenciju.

 • 26/07/2012

  Svjetski dan hepatitisa: 28. juli

  Roche donacijom brzih screening testova na virusni hepatitis B i C, svim pacijentima u Sarajevskom Kantonu, Tuzlanskom Kantonu i u Republici Srpskoj omogućeno je rano dijagnosticiranje virusnih hepatitisa B i C na nivou njihovih ambulanata porodične medicine.

  Povodom 28. jula – Svjetskog dana hepatitisa, farmaceutska  kompanija Roche d.o.o. – Roche Ltd. podsjeća da svi građani Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, kao i Republike Srpske mogu obaviti brzo besplatno anonimno testiranje na virusni hepatitis B i C u ambulantama porodične medicine.

 • 12/07/2012

  Roche prijem u Botaničkoj bašti Zemaljskog Muzeja

  Farmaceutska kompanija Roche d.o.o. – Roche Ltd. priredila je svečanu večeru za oko 300 zvanica na kojoj je obilježila i vrijedan jubilej – 50 godina Rochea u onkologiji. Večera je organizirana u okviru partnerske saradnje sa Sarajevo Film Festivalom, a zvanice su bile u prilici obići izložbu koja dokumentira put i razvoj ove farmaceutske kompanije kroz historiju, od prvog sirupa proizvedenog u njenim pogonima u Bazelu do današnjeg statusa vodeće kompanija u oblasti farmacije.

 • 12/07/2012

  Javne ličnosti podržale kampanju prevencije raka kože

  Farmaceutska kompanija Roche, u partnerskoj saradnji sa Sarajevo Film Festivalom (SFF) i Udruženjem Euromelanoma, koji je dio panevropske kampanje prevencije raka kože, organizirala je tokom četiri dana trajanja SFF-a besplatan pregled kože s ciljem podizanja svijesti o bitnosti prevencije i rane dijagnostike malignog melanoma. Pregledi su se obavljali u Festivalskom paviljonu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, gdje su tokom današnjeg dana preglede kože obavila i poznata estradna imena.

 • 11/07/2012

  Održana Roche akademija za pacijente

  Sarajevo 10. juli/srpanj 2012. - Danas je u Sarajevu održana Roche akademija za pacijente tokom koje su predavači kroz jednodnevni multidisciplinarni seminar predstavnicima više od 40 udruženja pacijenata iz cijele BiH govorili o pravima pacijenata i načinima na koji se ta prava mogu ostvariti kroz postojeće zdravstvene sisteme u našoj zemlji.  Akademiju je organizirala kompanija Roche d.o.o. – Roche Ltd. u okviru aktivnosti organiziranih u partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom. Na ovaj način, kao društveno odgovorna kompanija Roche nastoji aktivno doprijeti kvaliteti bh. društva. Današnjim predavanjima prisustvovalo je više od 100 učesnika, koji su bili u prilici čuti predavanja dr. Aide Pilav iz Ministarstva zdravstva FBiH,  psihologa Jasne Bajraktarević te Nele Hasić, predstavnice nevladinih organizacija iz American Jewish Joint Distribution Comitee (JDC) i Susan G. Comen.

 • 09/07/2012

  Partnerstvo Roche - Sarajevo Film Festival

  SARAJEVO, 6. JULA (ONASA) - Generalni direktor farmaceutske kompanije Roche d.o.o. – Roche Ltd. Sarajevo dr. Adnan Filipović u intervjuu za Agenciju ONASA govori, između ostalog, o partnerstvu između kompanije Roche i Sarajevo Film Festivala, projektu pod nazivom ''Roche akademija'', te pomoći ove firme bh. zajednici.

  ONASA: Kompanija Roche već drugu godinu je partner Sarajevo Film Festivala (SFF). Možete li nam pojasniti ideju partnerstva jedne farmaceutske kompanije i SFF-a?

 • 08/07/2012

  Sarajevo, 07. juli / srpanj 2012. – Danas je u Sarajevu počela sa radom druga po redu Roche akademija za ljekare, koju kompanije Roche d.o.o.- Roche Ltd. organizira u okviru partnerske saradnje sa Sarajevo Film Festivalom.  Roche akademija osmišljena je kao poseban program za doktore medicine koji žele da usvoje nova savremena saznanja i vještine. Intenzivnim programom predavanja i radionica tokom četverodnevnog programa doktori iz cijele BiH imat će priliku raditi na usavršavanju vještina prezentacije i komunikacije sa pacijentima.

 • 14/06/2012

  Roche dječija šetnja 2012

  Ovaj događaj, u organizaciji farmaceutske kompanije Roche d.o.o., privukao je veliki broj građana koji su zajedno sa uposlenicima Roche-a, njihovom djecom, šetali ulicom Maršala Tita do Trga djece Sarajeva kako bi podigli svijest i ukazali na činjenicu da je obrazovanje osnovno pravo svakog djeteta, te da im jedino kroz kontinuiranu pomoć u edukaciji možemo osigurati kvalitetniju budućnost, ali i zemlji u kojoj žive. Svojim prisustvom, ali i porukama učesnici su istakli da je izuzetno važno podržati svaku aktivnost koja radi na razvijanju kreativnosti i vještina koje će pomoći djeci da ostvare kvalitetniji i zdraviji život.

 • 13/06/2012

  Panel predavanje "50 godina onkologije"

  Roche kao farmaceutska kompanija koja uvijek nastoji da bude korak ispred vremena, ove godine proslavlja 50 godina svog djelovanja u onkologiji. Tim povodom, Roche d.o.o. - Roche Ltd. je organizovao panel predavanje: „50 godina onkologije“, koje je održano u prelijepom ambijentu Sarajevskog hotela Bristol, 23.05.2012. godine sa početkom u 19:00 sati.

 • 05/06/2012

  Početak škole hematološke citologije

  U prostorijama Poliklinike „Sunce Agram“ u Sarajevu 26. i 27. maja 2012. godine počela je edukacija 13 mladih ljekara hematologa pod nazivom „Škola citologije – Osnove hematološke citologije“, koja će se nastaviti tokom dva vikenda u junu i julu. Roche d.o.o. - Roche Ltd. je  prepoznao potrebu sticanja dodatne edukacije na polju hematološke citologije i realizirao školu u saradnji sa Poliklinikom „Sunce - Agram“.

 • 30/05/2012

  Održavanje stručnog sastanka na temu „Cistična fibroza – dijagnoza i terapija“

  Dana 28.05.2012. u organizaciji Roche d.o.o. – Roche Ltd. i uvaženih stručnjaka sa Pedijatrijske klinike KCUS – šefa Klinike acc. prof. dr. Senke Mesihović – Dinarević i mr. sci.dr. Amine Selimović održan je stručni sastanak na temu „Cistična fibroza – dijagnoza i terapija“.

 • 17/05/2012

  Implementacija Projekta ranog skrininga i dijagnosticiranja hroničnih virusnih hepatitisa u Tuzlanskom Kantonu

  16.5.2012. u Tuzli je održan Prvi cjelodnevni “Train the trainer workshop”, a u sklopu početka implementacije Projekta ranog skrininga i dijagnosticiranja virusnih hepatitisa u Tuzlanskom Kantonu.

 • 15/05/2012

  Stručni Simpozij: "Nekako s proljeća"

  U hotelu Garden City u  Konjicu, u  periodu od 10.05.-13.05.2012. godine održan  je stručni Simpozij pod nazivom: “Nekako s proljeća ”.

 • 09/04/2012

  Značaj rane dijagnostike i terapijske mogućnosti u liječenju osteoporoze

  Dana  29 i 30.03.2012. godine RA tim ROCHE doo. – ROCHE Ltd. skupa sa Ljekarskom komorom Tuzlanskog kantona, Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla i Udruženjem reumatologa Tuzlanskog kantona organizirao je stručno – edukativni skup na temu „Značaj rane dijagnostike i  mogućnosti savremene terapije u liječenju osteuporoze“. Cilj ovog okupljanja bio je unaprijediti znanja ljekara iz oblasti dijagnostike i terapije osteoporoze, te ukazati na teške komplikacije do kojih neminovno dovodi neadekvatno i neblagovremeno liječenje oboljelih.