Media Release

Sarajevo, 08.06.2011

08/06/2011

Inovativnost i kreativnost kao siguran put uspjeha bosanskohercegovačkog društva

Roche je vodeća svjetska farmaceutska kompanija posvećena zdravlju i usmjerena na naučna istraživanja. Mi kreiramo, proizvodimo i činimo dostupnim najbolja inovativna rješenja za dijagnostiku i liječenje sa ciljem da unaprijedimo zdravlje i kvalitet života ljudi. Dobrobit pacijenta je najvažniji razlog našeg postojanja i naš osnovni cilj.

Saradnja Roche-a i SFF ogleda se upravo u zajedničkoj težnji da podstaknemo kreativnost i inovaciju u našem okruženju kroz razvoj nauke i filma, te edukacije i promocije mladih talenata. Roche, zapravo, ima dugu tradiciju i težnju ka postavljanju visokih standarda društvene odgovornosti kroz humanitarne, socijalne, edukativne i umjetničke projekte koji pozitivno utiču na društvo u kojem Roche djeluje.

Ovo je, nadamo se, početak dugoročne saradnje na ujedinjavanju predstavnika umjetnosti, medicinske zajednice, vladinog i nevladinog sektora, javnih osoba i dr. na unapređenju kvalitete življenja u Bosni i Hercegovini. Želja Rochea da pomogne društvu jeste, zapravo, dio korporativne kulture i ključ uspjeha kompanije.