Media Release

Sarajevo, 12.07.2012

12/07/2012

Roche prijem u Botaničkoj bašti Zemaljskog Muzeja

Farmaceutska kompanija Roche d.o.o. – Roche Ltd. priredila je svečanu večeru za oko 300 zvanica na kojoj je obilježila i vrijedan jubilej – 50 godina Rochea u onkologiji. Večera je organizirana u okviru partnerske saradnje sa Sarajevo Film Festivalom, a zvanice su bile u prilici obići izložbu koja dokumentira put i razvoj ove farmaceutske kompanije kroz historiju, od prvog sirupa proizvedenog u njenim pogonima u Bazelu do današnjeg statusa vodeće kompanija u oblasti farmacije.

 

Želim naglasiti da je sreća, zadovoljstvo i privilegija raditi za Roche, ali isto tako i velika odgovornost i obaveza.  Roche je, kao što ste mogli vidjeti kroz izložbu i kroz ovaj kratki film, uvijek stvarao nova inovativna kvalitetna rješenja, a kad govorimo o lijekovima oni su postajali zlatni standard u terapiji, jer su dokazano pružali benefit ne samo za pacijenta, već i za cijeli zdravstveni sistem. –  istaknuo je Adnan Filipović, direktor Roche u obraćanju zvanicama.

Pojašnjavajući razloge zbog kojih je Roche u BiH partner Sarajevo Film Festivala, on je naglasio da osim aktivnosti usmjerenih na poboljšanje zdravlja pacijenata, edukaciju doktora, podršku zdravstvenim institucijama u BiH, Roche uvijek nastoji i nesebično podržati zajednicu u kojoj egzistira i radi jer su i uposlenici Rochea dio tog društva zajedno sa svojim porodicama, partnerima i prijateljima.

Želimo da putem saradnje sa Sarajevo Film Festivalom pomognemo razvoj filmske umjetnosti i kreiranje pozitivnog imidža naše zemlje, ali isto tako kao društveno odgovorna kompanije želimo doprinijeti društvu i kroz edukativni karakter naše saradnje. Smatramo da samo edukacijom i usvajanjem novih vještina možemo postati kvalitetniji pojedinci i doprinijeti prosperitetu društva. –  istaknuo je Filipović. 

Direktor Sarajevo Film Festivala Miro Purivatra istaknuo je da partnerstvo sa kompanijom Roche rezultat zajedničke težnje Sarajevo Film Festivala i Rochea da podrže inovativnost, talenat i napredak društva u cjelini.

Iskreno se nadam da će aktivnosti koje provodi kompanija Roche doprinijeti boljoj prevenciji i zaštiti zdravlja svih nas. –  naglasio je Purivatra.

U prekrasnom ambijentu Botaničke bašte Zemaljskog muzeja u Sarajevu zvanice su imale priliku uživati u vrlo nadahnutom nastupu mladih umjetnika iz Bosne i Hercegovine i regiona. Na ovaj način, Roche nastavlja sa svojom tradicijom podrške mladim, talentiranim ljudima u različitim oblastima nauke, umjetnosti i kulture.