Media Release

Sarajevo, 24.09.2011

24/09/2011

Šetnja za ozdravljenje

04. Septembra je u Sarajevu održana Susan G. Komen Utrka/Šetnja za ozdravljenje. Tog sunčanog dana vikenda, se u gradskom praku okupilo i registrovalo oko 5.500 osoba kako bi zajedno podigli svijest o raku dojke i tako pružili potporu za 400 pacijenata iz 23 društva pacijenata iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Neke od tih žena su putovale više od 6 sati kako bi se pridružile prijateljima i kolegama.

Događaj je podržan od strane brojnih ambasada, humanitarnih organizacija, kompanija, poznatih osoba i predstavnika medija. Predsjednik Željko Komšić je bio pokrovitelj a gđa Danuta Moon, supruga američkog ambasadora u BiH, organizator utrke.

Roche BiH je bio platinasti sponzor manifestacije, te je organizovao štand za besplatno provođenje pregleda ultrazvučne dezinometrije za sve sudionike utrke.

Učesnici su trčali ili pješačili zagrijani za taj osjećaj iskrene radosti, diveći se i uživajući u osmjesima ovih jakih žena, njihovoj pozitivnoj energiji i magičnoj atmosferi koju su napravile.

Nakon niza aktivnosti i obraćanja mnogih uglednih govornika i izvođača, učenici-volonteri iz Druge Gimnazije iz Sarajeva su napravili rozu mašnu koju su posvetili svim pacijenticama oboljelih od raka dojke.