Media Release

Sarajevo, 30.05.2012

30/05/2012

Održavanje stručnog sastanka na temu „Cistična fibroza – dijagnoza i terapija“

Dana 28.05.2012. u organizaciji Roche d.o.o. – Roche Ltd. i uvaženih stručnjaka sa Pedijatrijske klinike KCUS – šefa Klinike acc. prof. dr. Senke Mesihović – Dinarević i mr. sci.dr. Amine Selimović održan je stručni sastanak na temu „Cistična fibroza – dijagnoza i terapija“.

 

Sastanku su prisustvovali spec. pedijatri  ispred ustanove JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Povod održavanja sastanka jeste pokretanje Ambulante za cističnu fibrozu  pri Pulmološkom odjelu Pedijatrijske klinike KCUS, a u sklopu Pulmološkog savjetovališta.  Ova ambulanta je za sve suspektne i/ili potvrđene pacijente otvorena svakog petka u terminu 11-13 sati.

Otvaranjem pomenute ambulante, oboljeli od cistične fibroze imaće priliku za brzu i kvalitetnu obradu i tretman, te će se unaprijediti dijagnostika, liječenje i nadzor djece oboljele od ove bolesti.

Prisutni na sastanku su imali priliku izložiti svoja iskustva u tretmanu pacijenata sa cističnom fibrozom, te se podsjetiti na najčešće simptome i važnost blagovremene dijagnostike ovih pacijenata.