Podaci o prijenosu vrijednosti 2019

Roche d.o.o.- Roche Ltd. podržava potpunu transparentnost u vezi odnosa i saradnje farmaceutske industrije sa zdravstvenim organizacijama  i zdravstvenim radnicima i zato se kao članica Udruženja inovativnih proizvođača lijekova u BIH obavezala na javnu objavu prenosa vrijednosti prema zdravstvenim organizacijama  i zdravstvenim radnicima izvršenim u 2019-oj godini.

Osnovni cilj javne objave prenosa vrijednosti je postići veću transparentnost odnosa između farmaceutske industrije i zdravstvenih radnika/organizacija, očuvanje i jačanje povjerenja između ljekara i farmaceutskih kompanija, očuvanje i jačanje ugleda farmaceutske industrije i zdravstvenih radnika i informisanje javnosti o prirodi odnosa farmaceutske industrije i zdravstvenih radnika/organizacija.

Ključne poruke upućene javnosti kroz javnu objavu prenosa vrijednosti
  • SARADNJA farmaceutske industrije sa zdravstvenim radnicima i organizacijama u razvoju inovativnih lijekova promijenila je tok mnogih bolesti. Zdravstveni radnici imaju ključnu ulogu u razvoju novih lijekova i unapređenju liječenja. U neposrednom kontaktu s bolesnicima zdravstveni radnici mogu primjeniti neprocjenjiva stručna znanja o liječenju bolesti te pomoći u razvoju inovativnih lijekova.

  • TRANSPARENTNOST odnosa između farmaceutske industrije i zdravstvenih radnika/organizacija razvija povjerenje i razumijevanje odnosa usmjerenih na dobrobit bolesnika i bolji ishod liječenja.

  • Štiti INTEGRITET svih sudionika.

  • Podiže POVJERENJE kako bi se odluke o liječenju zasnivale isključivo na medicinski dokazanim činjenicama i kliničkim iskustvima.

  • Predstavlja civilizacijski iskorak i podiže ETIČNOST poslovanja farmaceutske industrije.

Transparentnost odnosa farmaceutske industrije sa zdravstvenim organizacijama i zdravstvenim radnicima

please be aware that you are leaving this website.