Pravna izjava

Uslovi korištenja Web portala

Služeći se stranicamaili bilo kojom drugom stranicom, a kojoj je vlasnik ili glavni operater Roche d.o.o.- Roche Ltd, pristajete na ove uslove korištenja. Ukoliko imate rezerve prema ovim uslovima, ili se ne slažete sa ovakvim uslovima korištenja molimo Vas da ne koristite Web stranice Roche d.o.o.- Roche Ltd.

Roche d.o.o.- Roche Ltd. zadržava pravo izmjene ovih uslova korištenja djelimično ili u cijelosti, u bilo koje vrijeme uz prethodno obaviještenje o tome, ili bez njega. Svako Vaše korištenje naše Web stranice nakon objavljivanja izmenjenih uslova, znači i Vaše prihvatanje tih izmjena.

Roche d.o.o. - Roche Ltd. je uložio i nastaviće da ulaže znatne napore da na ovom sajtu obezbijedi tačne i ažurne podatke i linkove. Uprkos tome, Roche d.o.o.- Roche ltd. ne daje nikakve garancije, izričite ili prećutne, niti je odgovoran za tačnost, kompletnost, pouzdanost, ili dostupnost informacija, ili sadržaja prikazanih na ovoj web stranici. Sadržaji na ovim Web stranicama dati su „takvi kakvi jesu“ (as is), bez ikakvih garancija bilo izričitih, ili podrazumjevajućih, što uključuje, između ostalog, podrazumjevajuću garanciju zadovoljavajućeg kvaliteta i prikladnosti za odgovarajuću namjenu.

Izneseni podaci nisu i ne mogu da budu zamjena za stručne savjete i preporuke ljekara i kvalifikovanog medicinskog osoblja, niti alternativa načinu liječenja i terapiji propisanoj od strane ljekara. Prije primjene bilo kog proizvoda navedenog na ovoj Web stranici, neophodno je posavjetovati se sa ljekarom i pročitati listić priložen uz lijek sa uputstvom za njegovu upotrebu.

Roche d.o.o.- Roche Ltd. može mijenjati sadržaj ovog Web portala u bilo koje vrijeme, bez prethodne najave, ali ne preuzima unaprijed nikakvu obavezu u pogledu ažuriranja sadržaja.

Web portali sve stranice ovog portala vlasništvo su Roche d.o.o. – Roche Ltd. Kompletni sadržaji na ovim Web stranicama, izuzev linkova, a uključujući fotografije, grafike, imena i znakove proizvoda, logotipe, ilustracije, audio i video zapise, zaštićeni su autorskim pravom prema bosanskohercegovačkim ili međunarodnim propisima, a u vlasništvu su Roche Products Ltd, F. Hoffman-La Roche Ltd i Roche d.o.o. – Roche Ltd.

Sadržaj Web portala i stranica možete koristiti samo u Vaše lične nekomercijalne svrhe. Neovlaštena izmjena sadržaja, ili njegovo korištenje u bilo koje druge svrhe, predstavlja povredu zakona koji se tiču zaštite autorskih prava, prava industrijske svojine i drugih vlasničkih prava. Sadržaj ovih internet stranica ne smije se kopirati, reprodukovati, ponovo objavljivati, slati, prenositi, ili distribuirati na bilo koji način, bez izričitog odobrenja Roche d.o.o.- Roche Ltd.

Pristup lozinkom zaštićenim i / ili za širu javnost zatvorenim područjima na sajtu, kao i njihova upotreba dozvoljen je samo ovlaštenim korisnicima. Neovlašteni pristup tim oblastima sajta podliježe zakonskoj odgovornosti i stoga može biti kažnjiv.

Linkovi prema stranicama trećih lica postoje isključivo radi Vašeg potpunijeg informisanja. Roche d.o.o. –Roche Ltd. nema nadzor nad sadržajem ovih stranica, te se izričito odriče svake odgovornosti, u pogledu tačnosti, vjerodostojnosti, potpunosti i dostupnosti informacija i sadržaja na internet stranicama trećih lica. Sadržajem trećih strana koristite se na vlastitu odgovornost. Rohe d.o.o.- Roche Ltd. ne preuzima nikakvu odgovornost koja bi eventualno mogla nastati pristupom sadržaju trećih strana, njegovim korištenjem, kao ni za njegovu dostupnost sa ovih Web stranica.

Korisnik pristupa korištenju ovog Web portala, ili bilo koje druge povezane stranice i njihovog sadržaja na sopstvenu odgovornost i prihvata sve rizike koji mogu nastati iz korištenja.

S tim u vezi, Roche d.o.o.- Roche Ltd. neće biti odgovoran za bilo kakvu štetu koja proistekne iz upotrebe, zloupotrebe, ili nemogućnosti upotrebe ovih Web stranica, ili stranica povezanih sa ovim Web portalom. Roche d.o.o.- Roche Ltd. ne može da garantuje, niti garantuje siguran, neprekidan i stalan pristup Web portalu.

Roche d.o.o.- Roche Ltd. poštuje privatnost korisnika ovog Web portala. Ne morate se registrovati da biste koristili ovaj Web portal, ali se možete registrovati da biste bili obaviještavani o novostima u vezi naših proizvoda i usluga. Ukoliko se registrujete bićete zamoljeni da dostavite određene podatke o Vama, kao što su ime i adresa. Ovi podaci su nam potrebni kako bi smo Vam dostavili informacije koje od nas tražite.Dostavićemo vam samo informacije koje ste izričito tražili.

Nećemo otkrivati, niti objavljivati Vaše lične podatke trećim licima, izuzev matičnoj kompaniji i drugim kompanijama u okviru Roche grupe. Ukoliko nam dostavite vaše podatke smatra se da ste saglasni sa našim pravilima zaštite privatnosti.

Ova pravila ne primjenjuju se na druge Web stranice na koje upućuju linkovi sa ovog Web portala.

Detaljnije o zaštiti privatnosti možete pronaći

Web portal nije namijenjen niti dizajniran za snimanje ili prijavljivanje neželjenih događaja. Ako imate saznanje o suspektnom neželjenom događaju ili posebnoj situaciji povezanoj sa primjenom Roche lijeka , molimo vas da isto prijavite u roku od jednog radnog dana Osobi odgovornoj za sigurnost primjene Roche lijekova.

U skladu sa lokalnom legislativom od zdravstvenih stručnjaka se traži da prijave svaku sumnju na neželjeno dejstvo lijeka direktno Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Dr Sabina Polimac Šuman (Menadžer za poslove farmakovigilance)
E-mail:
Telefon:
Faks:

Mr ph Lejla Kantardžić (Menadžer za promet lijekovima na veliko i kvalitet)
E-mail:
Telefon:
Faks:

Ove stranice namijenjene su korisnicima u Bosni i Hercegovini pa se na ove uslove korištenja primjenjuju važeći Zakoni i propisi Države Bosne i Hercegovine. U slučaju spora koji proiziđe u vezi sa primjenom ovih uslova pristajete na isključivu nadležnost suda u Bosni i Hercegovini.

Copyright 2014. Roche d.o.o. – Roche Ltd. Bosna i Hercegovina. Sva prava zadržana.

Roche d.o.o. - Roche Ltd, Zmaja od Bosne 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

KontaktGlobalnolinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeCovid-19O namaTerapijska područjaPričeKarijeraIzjava o zaštiti privatnostiPravna izjavaPravila o zaštiti podatakaPolitika o korištenju kolačića