Održivost u Roche-u

Održiva rješenja su ugrađena u našu poslovnu strategiju i predstavljaju osnovu putem koje mi doprinosimo održivoj budućnosti.

Naša svrha je da radimo sada ono što pacijenti trebaju sutra. Način na koji mi identificiramo i zadovoljavamo te potrebe mora biti održiv kako bismo bili u stanju dostaviti transformativna rješenja za pacijente i zdravstvene sisteme. Zato je održivost ugrađena u našu sveukupnu poslovnu strategiju.

Naši doprinosi društvu

Naš najveći doprinos društvu su dugotrajne inovacije. Prikupljanjem uvida putem podataka i razvijanjem novih lijekova i dijagnostičkih alata, mi osiguravamo da pravi tretman stigne do pravog pacijenta u pravo vrijeme za pravu vrijednost.

Naša posvećenost okolini

Minimiziranje našeg uticaja na planetu i zalaganje za ekološki održiva rješenja je - i uvijek je bio - prioritet naše kompanije, uposlenika i porodice koja je osnovala kompaniju Roche.

Dugoročna ekonomska održivost

Postizanje održivog razvoja, pružanje dugotrajnih inovacija i osiguravanje kvalitativnih i sigurnih sredstava za život našim uposlencima su esencijalni kako bi se postigle dugoročne i pozitivne ekonomske promjene.

Također, odgovornost i pravilno upravljanje su ključni kako bismo održali povjerenje i ispunili našu svrhu. Svoj učinak na polju održivosti mjerimo u odnosu na naše vremenske ciljeve i o tome javno izvještavamo kako bismo promovisali transparentnost i unaprijedili naš biznis svuda gdje poslujemo.

Posvećeni smo pružanju kompletnog i transparentnog izvještavanja o našem društvenom, ekonomskom i ekološkom učinku svim našim partnerima i ključnim donosiocima odluka.

Naša upravljačka struktura omogućuje nam da unaprijedimo našu agendu održivosti, na taj način osiguravajući usklađenost sa poslovnom strategijom dok sarađujemo sa našim eksternim partnerima.

Održivost u Roche-u

Saznajte više o našem globalnom pristupu održivosti ovdje (samo na engleskom).

Roche d.o.o. - Roche Ltd, Zmaja od Bosne 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

KontaktGlobalnolinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeCovid-19O namaTerapijska područjaPričeKarijeraIzjava o zaštiti privatnostiPravna izjavaPravila o zaštiti podatakaPolitika o korištenju kolačića