Podaci o prijenosu vrijednosti 2019

Transparentnost odnosa farmaceutske industrije sa zdravstvenim organizacijama i zdravstvenim radnicima

Roche d.o.o.- Roche Ltd. podržava potpunu transparentnost u vezi odnosa i saradnje farmaceutske industrije sa zdravstvenim organizacijama  i zdravstvenim radnicima i zato se kao članica Udruženja inovativnih proizvođača lijekova u BIH obavezala na javnu objavu prenosa vrijednosti prema zdravstvenim organizacijama  i zdravstvenim radnicima izvršenim u 2019-oj godini. 

Osnovni cilj javne objave prenosa vrijednosti je postići veću transparentnost odnosa između farmaceutske industrije i zdravstvenih radnika/organizacija, očuvanje i jačanje povjerenja između ljekara i farmaceutskih kompanija, očuvanje i jačanje ugleda farmaceutske industrije i zdravstvenih radnika i informisanje javnosti o prirodi odnosa farmaceutske industrije i zdravstvenih radnika/organizacija. 

  • SARADNJA farmaceutske industrije sa zdravstvenim radnicima i organizacijama u razvoju inovativnih lijekova promijenila je tok mnogih bolesti. Zdravstveni radnici imaju ključnu ulogu u razvoju novih lijekova i unapređenju liječenja. U neposrednom kontaktu s bolesnicima zdravstveni radnici mogu primjeniti neprocjenjiva stručna znanja o liječenju bolesti te pomoći u razvoju inovativnih lijekova.

  • TRANSPARENTNOST odnosa između farmaceutske industrije i zdravstvenih radnika/organizacija razvija povjerenje i razumijevanje odnosa usmjerenih na dobrobit bolesnika i bolji ishod liječenja.

  • Štiti INTEGRITET svih sudionika. 

  • Podiže POVJERENJE kako bi se odluke o liječenju zasnivale isključivo na medicinski dokazanim činjenicama i kliničkim iskustvima.

  • Predstavlja civilizacijski iskorak i podiže ETIČNOST poslovanja farmaceutske industrije.

Roche d.o.o. - Roche Ltd, Zmaja od Bosne 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

KontaktGlobalnolinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeCovid-19O namaTerapijska područjaPričeKarijeraIzjava o zaštiti privatnostiPravna izjavaPravila o zaštiti podatakaPolitika o korištenju kolačića