Podaci o prijenosu vrijednosti 2022

Transparentnost odnosa farmaceutske industrije sa zdravstvenim organizacijama, zdravstvenim radnicima i organizacijama pacijenata

Roche d.o.o.- Roche Ltd. podržava potpunu transparentnost u vezi odnosa i saradnje farmaceutske industrije sa zdravstvenim organizacijama, zdravstvenim radnicima  i organizacijama pacijenata i zato se kao članica Udruženja inovativnih proizvođača lijekova u BIH obavezao na javnu objavu prenosa vrijednosti prema zdravstvenim organizacijama, zdravstvenim radnicima i organizacijama pacijenata izvršenim u 2022-oj godini.

Osnovni cilj javne objave prenosa vrijednosti je postići veću transparentnost odnosa farmaceutske industrije sa zdravstvenim radnicima/organizacijama i organizacijama pacijenata  , očuvanje i jačanje povjerenja između ljekara i farmaceutskih kompanija radi postizanja racionalne farmakoterapije i osiguranja kvalitetne zdravstvene zaštite usmjerene na dobrobit pacijenata u BiH, očuvanje i jačanje ugleda farmaceutske industrije i zdravstvenih radnika i informisanje javnosti o prirodi odnosa farmaceutske industrije sa zdravstvenim radnicima/organizacijama i organizacijama pacijenata. 

  • SARADNJA farmaceutske industrije sa zdravstvenim radnicima/organizacijama i organizacijama pacijenata u razvoju inovativnih lijekova promijenila je tok mnogih bolesti. Zdravstveni radnici imaju ključnu ulogu u razvoju novih lijekova i unapređenju liječenja. U neposrednom kontaktu sa pacijentima  zdravstveni radnici mogu primjeniti neprocjenjiva stručna znanja o liječenju bolesti te pomoći u razvoju inovativnih lijekova.

  • TRANSPARENTNOST odnosa farmaceutske industrije sa zdravstvenim radnicima/organizacijama i organizacijama pacijenata razvija povjerenje i razumijevanje odnosa usmjerenih na dobrobit pacijenata i bolji ishod liječenja.

  • Štiti INTEGRITET svih sudionika. 

  • Podiže POVJERENJE kako bi se odluke o liječenju zasnivale isključivo na medicinski dokazanim činjenicama i kliničkim iskustvima.

  • Predstavlja civilizacijski iskorak i podiže ETIČNOST poslovanja farmaceutske industrije.

Preuzimanja

EFPIA Report Roche BiH 2022.pdfPO Disclosure Roche BiH (2022).pdfMetodologija za javnu objavu Roche BIH (2022).pdfSelf certification Letter: EFPIA_Disclosure_Roche_2023.pdf

Saznajte više

Roche d.o.o. - Roche Ltd, Zmaja od Bosne 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

KontaktGlobalnolinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeCovid-19O namaTerapijska područjaPričeKarijeraIzjava o zaštiti privatnostiPravna izjavaPravila o zaštiti podatakaPolitika o korištenju kolačića