Podcast

Živimo u vremenu koje se tako hrabro naziva digitalno doba. Naša je svakodnevnica korištenje elektronskog poštara (e-mail), novine čitamo na mobitelima, stavove i mišljenja uticajnih osoba pratimo naNova era digitalnog zdravlja će učiniti dijagnosticiranje i liječenje određenih oboljenja lakšim nego ikad, a Roche je

Podcast je nastao 2004. godine kada su entuzijasti popularnih radijskih emisija došli na ideju da koriste svoje Apple iPod uređaje, koji su u to doba predstavljali revoluciju u tehnološkom smislu, za slušanje omiljenih radijskih sadržaja u snimku. Dakle, slobodno možemo zaključiti da je PodCast (kombinacija riječi iPod i Broadcast) nastao kao plod ljubavi između dobrog, starog radija i najnovijih tehnoloških dostignuća.

Stoga smo se odlučili da našem podcast-u damo simbolično ime Roche Tranzistor u čast fenomena zvanog RADIO uz koji su mnoge generacije odrastale, formirale svoja mišljenja i stavove i uživale u magiji koju je stvarao.

Roche Tranzistor ima jedinstvenu misiju u našem digitalnom komunikacijskom prostoru da posluži kao platforma za razmjenu ideja i mišljenja, promoviranje inkluzivnosti svih sudionika društva sa posebnim naglaskom na zdravstveni sistem i probleme sa kojima se isti suočava. Na taj način želimo da damo svoj doprinos u formiranju kritičke misli koja vodi ka našem društvenom progresu.

Roche Tranzistor je naš i vaš zajednički kreativni digitalni kutak za dijalog, osmišljen da služi kao platforma za informiranje šire javnosti na istinit i naučno-baziran način, formuliranje novih ideja i rješenja brojnih problema sa kojima se suočavamo kao društvo. Ovaj cilj možemo postići samo zajedničkim trudom uz uključenje svih relevantnih sudionika u našem društvu koji mogu da doprinesu na pozitivan i konstruktivan način a sve u cilju postizanja boljitka i napretka na našem zajedničkom putu.

Roche d.o.o. - Roche Ltd, Zmaja od Bosne 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

KontaktGlobalnolinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeCovid-19O namaTerapijska područjaPričeKarijeraIzjava o zaštiti privatnostiPravna izjavaPravila o zaštiti podatakaPolitika o korištenju kolačića